Malta

Malta

donderdag 7 april 2011

Laatste werkdag

Vandaag ben ik de papierhandel in mijn bedrijf in orde gaan maken. Iedereen was zeer tevreden over mij. Na de hele papierhandel ben ik nog gaan helpen met de onderhoudsploeg. We zijn onder andere een zonnescherm gaan bevestigen tegen het raam, omdat dit vervangen was. Als afsluiter van de dag heb ik een stopcontact moeten aansluiten. Ook hebben we nog een groepsfoto gemaakt van het ganse team.
Glenn


Vandaag : 7-4-11  Was men laatste werkdag in het bedrijf ! We zijn eerste naar de baas geweest om de papierhandel voor het contract te laten tekenen , toen moest ook nog miijn stagementor tekenen. Ze zeiden allemaal dat ik een zeer goede stage had gedaan!  Ik was aan een project bezig, heb ik dat nog verder afgehandeld en die man zei "Ok, het is goed ik heb geen werk meer voor u." ( We moesten weerstanden van  100ohm aan elkaar vast solderen per 10 ) Tijdens de pauze heb ik drank en cake uitgedeeld voor de fijne 4 werkweken! Ik heb ook een foto met mijn stagementor en met mijn kameraden in het bedrijf !
Grtz Wouter !!

woensdag 6 april 2011

Laatste werkdag : Pascal en Stijn

Woensdag 06 april 2011 :


Pascal : 
vandaag heb ik 3 lampen helpen in de muur plaatsen samen met collega Redmir, daarna heb ik ook nog LED's in verschillende kleuren helpen ophangen en aansluiten in de winkel.

Stijn :


Vandaag heb ik het lokaal van de technische dienst mogen poetsen.
Maar dat ging vlug, daarom heb nog wat dingen gesorteerd, om me wat bezig te houden.


Samen hebben Pascal en Stijn ook nog de nodige documenten laten invullen, ook hebben ze een klein presentje gegeven aan hun collega's van de technische dienst.


                                                                    Zie hier onze collega's : 



maandag 4 april 2011

Laatste week

Vandaag zijn we onze laatste werkweek ingegaan. Voor Pascal en Stijn zijn het nog 2 daagjes werken en voor de rest 3. Donderdagaovond gaan we voor de laatste keer samen opstap in Malta. Dus bereid jullie al maar voor op een hele hoop foto's. Vrijdag gaan we voormiddag naar MCast ( de school waarmee we een stageovereenkomst hebben met onze school in België) om de nodige papierhandel in orde te maken. Namiddag staan we paraat als poetsteam in ons appartement. Tenslotte zullen we onze koffers gaan pakken om zaterdagochtend terug te vertrekken naar België. Belgium here we come!!!!

Zondag 3 april

Vandaag waren we weer vroeg uit de veren.We hebben namelijk een daguistapje gemaakt. Ten eerste hebben we een boottochtje gemaakt rond de haven van Valetta met zijn 10 inhammen. Door deze uitstap hebben we niet alleen de haven gezien maar ook een heleboel geschiedenis naar de oren gekregen over de stad Valetta. De bootuitstap was geslaagd niet alleen door het supermooie weer maar ook door de groepssfeer. Na de bootuistap van ongeveer anderhalf uur is Wouter terug naar het appartement gegaan om naar de koers te kijken en de rest is de Dingli Cliffs gaan bezichtingen. Het uitzicht was adembenemend. Na deze uitstap zijn we Wouter terug gaan vergezellen op het appartement en hebben we samen een potje gekookt. Ziezo onze laatste zondag in Malta!!


zaterdag 2 april 2011

Zaterdag 02/04/11

Het is weer zaterdag vandaag.
Vandaag zijn we weer een uitstapje gaan doen, de zuidelijk tour van de sightseeing rit rond Malta. De eerste keer zijn we afgestapt in de grote haven van Malta. We wilden er een pizza gaan eten, maar dat duurde even, we hebben er 2.30u gezeten om te wachten op de pizza. Toen de pizza op was hebben we een andere bus genomen, en daarna zijn we afgestapt aan de Blue Grotto. Daar hebben we een boottochtje gemaakt tot in de grot, het water was er heel helder, dit tochtje duurde 20 minuten. Na onze hele belevenis op de Middellandse Zee zijn we met de laatste sightseeing bus terug naar Sliema gegaan.
  
 

vrijdag 01/04/11

Vandaag hebben 4 van ons (Glenn, Wouter, Pascal en Stijn) kunnen uitslapen omdat zij niet moesten werken door een brugdag in hun bedrijven. Thierry daarentegen moest echter om half 7 s'ochtends opstaan om te gaan werken, zodra hij gedaan had met werken zijn de andere 4 naar de hoofdstad Valetta gegaan en hebben hem daar opgewacht. Daarna hebben we allemaal een bezoekje aan de hoofdstad gebracht, we hebben de stad grondig bezichtigd alsook de winkels en de cafés. Na onze uistap zijn we nog even onze broodnodige boodschappen gaan doen. Om de dag af te sluiten zijn we met meneer Vandormael nog een bezoekje gaan brengen aan de Hugo's Passion en de Havana.

vrijdag 1 april 2011

3de werkweek

Glenn:  Ik heb 2 dagen in het appertement gezeten door een infectie aan mijn hand. Hij was opgezwollen en kon ook geen kracht meer op mijn rechterhand zetten daarom had ik het appartement opgeruimd. Woensdag kon ik eindelijk terug gaan werken en heb ik L-ijzers moeten ophangen om daarna een kabelgoot erop te kunnen bevestigen. 

 Stijn:  Maandag heb ik UTP kabels van de hoofdaansluitkast naar een bijkomende aansluitkast moeten leggen in de draadgoten & bedraden. Dinsdag moest ik met een telefoon testen of de UTP-contactdozen werkten op het bureau daarna heb ik een hoop lampen moeten testen. De laatste werkdag  (Woensdag) heb ik een UPS systeem
mogen herstellen en testen, dit was iets nieuws voor me, daarna heb ik weer lampen moeten sorteren en testen !!!!!!  

Pascal: Maandag heb ik netwerkpoorten moeten testen, om te zien of ze verbinding gaven aan de pc's .
Dinsdag moest ik vroeg op het werk zijn want we gingen naar een belangrijke klant van het bedrijf. Daar moesten we 'intelligent controls' gaan monteren en ook drukkoppen ervan erop moeten monteren. 

Woensdag  moest ik samen met een collega transformatoren gaan vervangen en ook lampenhouders moeten gaan monteren in het Plaza hotel.

Thierry: Maandag had ik een extra vrije dag, zonder dat ik er me van bewust was was mijn stagebegeleider ziek en ik ben ook met Glenn naar de dokter geweest. Dinsdag moest ik een werkstuk maken op een draaibank. Woensdag moest ik de hele tijd stukken zagen voor de leerlingen van het level 5 of 6 (Hier in malta werkt het schoolsysteem op nummers). De laatste werkdag was op 1 april !!! Ik moest weer werkstukken zagen voor de leerlingen en ook nieuw gereedschap in de inventarislijst invullen.

Wouter: Maandag moest ik van Igor (mijn stagementor) fouten verbeteren die hij had gezien of had opgemerkt. Ik moest ook een nieuw kader tekenen. Dinsdag moest ik nieuwe fouten verbeteren op de labels, ook weer een nieuwe kader tekenen en de informatie erop zetten via een tekstvak. Ik zat dus ook zonder mijn maatje Glenn in het busje voor naar huis te gaan! Woensdag had ik van Ivan (een andere werkgever) uitleg gekregen over een ‘soldeeroefening’ die hij mij ging laten uitvoeren. Ik moest componenten solderen en die componenten moest ik zoeken voor Matthew. Ik moest ook nog s'namiddags de informatie van labels veranderen en nog extra info toevoegen.

Zo als jullie konden lezen hebben we deze Week  3 dagen gewerkt  (Glenn , Stijn , Pascal & Wouter ) 
 Donderdag was hier een feestdag !! freedom day
Vrijdag was het brugdag in de bedrijven. Maar Thierry moest gaan werken, omdat de school geen brug had gemaakt.